Onafhankelijk advies
Snelle service
Scherpe tarieven

Thermografische Keuring

Thermografie kent uiteenlopende toepassingen, zo kunnen warmtelekken worden opgespoord, maar ook vochtlekkages. De camera legt digitaal de temperatuursverschillen vast waarna de infrarood-foto’s worden geanalyseerd. Vervolgens ontvangt u een rapport waarin alle relevante infrarood foto’s zijn opgenomen.

 

Steeds meer woningbezitters isoleren hun woning achteraf, of kopen een woning die al geïsoleerd blijkt te zijn. Maar of deze isolatie daadwerkelijk op juiste plekken is aangebracht en of deze nog aanwezig is, is maar de vraag. Met de infrarood-camera kunnen eventuele warmtelekken worden opgespoord en in kaart worden gebracht.

 

Waterschade, zoals optrekkend vocht in de spouwmuur of beschadigd leidingwerk, kunnen tevens door middel van thermografie worden opgespoord. Deze problemen zijn niet altijd direct waarneembaar aan de buitenkant van het materiaal. Doordat de infrarood-camera werkt met temperatuurbeelden zijn deze problemen eenvoudiger te lokaliseren.

 

Kort samengevat zijn dit de mogelijkheden:

 

Voorafgaand aan de inspectie dienen er een aantal voorbereidingen getroffen te worden door de woningeigenaar. Deze krijgt u tijdig van ons door. Om een correcte thermografische meting uit te voeren dient het temperatuursverschil tussen het binnen- en buitenklimaat minimaal 10ºC te bedragen. De thermografische camera is weersafhankelijk, hierdoor kunnen wij pas na het inplannen van de keuring bepalen of de camera kan worden ingezet.

Prijzen

Thermografische keuring buitenzijde €250,-
Spouwonderzoek met endoscoop €150,-
Thermografische keuring incl. spouwonderzoek €325,-